Welkom


Blog van VerzekeringsNieuws met interviews, opinies en achtergronden bij van alles over verzekeringen en geld.

dinsdag 29 maart 2011

Fiscus jaagt op sterren

Kelly Osbourne
Foto: Brunopress
Niet alleen Nederlanders hebben het zwaar als het om de inkomstenbelasting gaat. Moeten duizenden landgenoten een lening afsluiten om aan hun verplichtingen te voldoen, ook topsterren hebben het niet gemakkelijk. Als aangeschoten wild worden zij door de belastinginspecteurs in het nauw gedreven.

Zo jaagt de Amerikaanse fiscus momenteel op Kelly Osbourne, dochter van rocker Ozzy, ooit één van de grootste ego’s op deze aarde. De lieftallige Kelly moet nog een kleine 40.000 dollar aftikken bij de belastingdienst, omdat ze over 2009 geen IB heeft betaald. In dat jaar speelde de blond-bruin-zwart-rozeharige actrice-zangeres-reality ster mee in de Amerikaanse editie van Dancing With the Stars.

Eerder nam de fiscus Val Kilmer en Courtney Love al op de korrel. Ook zij waren goed voor vele duizenden euro’s. Maar er is altijd baas boven baas: acteur Nicolas Cage betaalde structureel geen belasting, waardoor zijn schuld volgens website TMZ in 2010 opliep tot een slordige 13,5 miljoen dollar. Arme, arme jongen...